Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το μάθημα που πρέπει να πάρεις, μικρέ μου Δίδυμε


«Η οικονομία αλλάζει εκκωφαντικά από την εποχή που ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω το 2008. Στις 26 Ιουνίου ο Δίας αφήνει τους Διδύμους και περνά στον Καρκίνο (…) Με τους πλανήτες να διελαύνουν τα υδάτινα ζώδια “Καρκίνος/Σκορπιός/Ιχθείς” του ζωδιακού θα βρεθούμε στην ανατολή της θηλυκής κυριαρχίας….(Σε σταθερή τροχιά) η διέλευση του Κρόνου από τον Σκορπιό που συμβολίζει το θάνατο, την οικειότητα, τη μεταμόρφωση, τη σεξουαλικότητα, δηλαδή θέματα στα οποία ο Κρόνος αισθάνεται άβολα (…)».
Γ. Πανόπουλος 2013-Αυτή τη φορά είναι προσωπικό! (2008-2013: επεισόδιο 5ο)

Είναι η διέλευση του Κρόνου. Το νιώθεις κι εσύ. Σαν να βρίσκεσαι στη δίνη μιας πρόβας τζενεράλε. Πρέπει όλα να λειτουργούν σωστά. Χρειάζεται τα πάντα να είναι στη θέση τους. Κι εσύ να δουλέψεις σκληρά, να ιδρώσεις, να υπομείνεις, να αντέξεις την πίεση, να αναλάβεις τις ευθύνες, να μην αρνηθείς τις δεσμεύσεις. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι να επιμείνεις παρόλες τις αντίξοες συνθήκες. Αδούλωτα. Παληκαρίσια.
Μέχρι το τέλος. Μέχρι να φανεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών, της δουλειάς, και των κόπων σου. Μέχρι να πληρωθούν οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σου. Και δεν το λέω εγώ, το λένε τ’άστρα κι οι ουρανοί.
Οι αγώνες σου θα είναι επαγγελματικοί ή κοινωνικοί. Στο δικό σου σύμπαν είναι αδύνατον να τους διαφοροποιήσεις. Και τις απογοητεύσεις σου το ίδιο. Κρατάς τα μαθήματα που σου δίνει η ζωή. Ένα-ένα, σαν το πουλί, μαζεύεις τα σποράκια της προσωπικότητάς σου. Ανοίγεις ορίζοντες με ενθουσιασμό και προχωράς ρεαλιστικά. Παίρνεις ενέργεια από τη πόλη και τη θάλασσα. Ξοδεύεις με σύνεση τη δύναμη που σου δίνουν οικογένεια και φίλοι. Λειτουργείς μαζί με όλους, δίπλα τους, επί ίσοις όροις.
Και φτάνεις στην παράσταση. Κομπιάζεις. Δυσφορείς. Κοιτάς το κοινό με τα μελαχρινά μάτια σου και τα πάντα ζωηρεύουν γύρω σου. Και συναπαντάς το ρόλο σου. Βρίσκεις το ρυθμό σου. Σώμα και ψυχή σε ισορροπία. Ήρεμα και σταθερά ανεβαίνεις ψηλά, ίσως όχι τόσο ψηλά όσο έχεις ονειρευτεί, αλλά γεμάτα. Αποτυχίες, εμπόδια, αναποδιές και θυσίες ξωμένουν πίσω σου.
Προχώρα λοιπόν, και μην ενδώσεις σε μικροπολιτικά και μικροπολιτισμικά. Προχώρα μπρος κι ακόμη παραπέρα, η ομορφιά θα σε βρει στα οδοφράγματα.
Να ρουφάς τη ζωή, όπως συνηθίζεις
Να αγαπάς τους δικούς σου, όπως κάνεις
Να χαίρεσαι τους φίλους, όπως έμαθες
Κι όλα γύρω σου θα δέσουν γλυκά
Μα τον Δία…



Η RoubinakiM και η Νefosis με το Εμπρός λοιπόν καλά μου βιβλία! συμμετέχουν στο αφιέρωμα Κατσαμάκεια 2013. Γιορτάζουν μαζί μας:
Kizilkum : τσακμακ
Ο Δύτης των Νιπτήρων:Ο φανταστικός Βιβλιοθηκάριος
Deva Aleema: V for Vivliothikarios
Σημειωματάριο: Χρόνια πολλά, Γιώργο!
Ερυθρό Καγκουρώ: Αντί πινακίου φακής…
Κατερίνα Τοράκη: Ένα αφιέρωμα από καρδιάς
Η ωραία Σελίτσα: Το φως
Ο Ήχος του Ανέμου: Ο Βιβλιοθηκάριος
Εξεγερμένο το 2009: Κατσακμάκι
Κυνοκέφαλοι: γρηγόρης στ. είπε...

5 σχόλια: