Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Eυχαριστούμε, ω υπέροχε ηγέτη μας

Χάρη σε σας, θυμηθήκαμε όλοι, πόσες υπέροχες εκπομπές μας έχει δώσει η δημόσια τηλεόραση και πόσο η ιδιωτική - εκτός απ’ την προπαγάνδα- κατακρεούργησε και το κριτήριο της αισθητικής μας.
Χάρη σε σας, οι κρατικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ ανακάλυψαν εκ νέου το ταλέντο τους στη δημοσιογραφία. Μάθαμε σε ποια γόνατα κανακεύτηκε κι ανδρώθηκε  ο δικός σας Σίμος, που παλιά ήταν ο Σίμος της ΕΡΤ. Γεια σου βρε Σιμάκο με τη ρομφαία της εξυγίανσης, την απαστράπτουσα!
Χάρη σε σας μάθανε –οι λίγοι που δεν το γνώριζαν- ότι προσπάθεια εξυγίανσης δεν επιχειρήθηκε ποτέ στην ΕΡΤ, όπως και σε καμία άλλη Δημόσια Επιχείρηση, γιατί -βρε κουτά- τις ΔΕΚΟ τις έχετε για να βολεύετε τα φιλαράκια σας στις υψηλόβαθμες θέσεις. Και καθόλου δεν αρέσει στα δικά σας παιδιά η εξυγίανση, γιατί αν γινόταν, θα ένοιωθαν όπως τα μικρόβια μπροστά στην αντιβίωση.
Ακόμα κι οι άνοες που θεώρησαν πως εξυγίανση μπορούσε να γίνει  μόνο με την ΕΡΤ κλειστή, λίγο θα προβληματίστηκαν, όταν πληροφορήθηκαν, ότι τα δικά σας παιδιά διορίστηκαν ήδη στη ΝΕΡΙΤ σε λίστα διχόνοιας και απειλής που κυκλοφόρησε γρήγορα-γρήγορα μεταξύ των απολυμένων. Χωρίς ΑΣΕΠ και σαχλαμάρες.
Σε σας οφείλει ο 902, ω υπέροχε πρωθυπουργέ μας ,τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης που γνώρισε ποτέ. Τόσο ψηλά που ούτε η Αλέκα στις εφηβικές της ονειρώξεις τολμούσε να οραματιστεί.

Χάρη στην απόφασή σας να κλείσετε τη δημόσια τηλεόραση κι ο τελευταίος νοήμων πολίτης αυτής της χώρας, συνειδητοποίησε τον αυταρχισμό σας. Σας έχουν απομείνει μόνο οι ανόητοι,  να παίζετε με το μυαλό τους κι οι δυστυχείς, οι αποκλεισμένοι απ' τις νέες τεχνολογίες.
Χάρη σε σας, είδαμε σημαίες του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να κυματίζουν δίπλα-δίπλα. Όταν δούμε γάβρους να γλυκοφιλιούνται με βάζελους, θα έχετε πετύχει την εθνική ομοψυχία. Είστε κοντά.
Χάρη στην απόφασή σας να κλείσετε την ΕΡΤ, καταλάβαμε όλοι πως οι αντιμνημονιακές σας κορώνες -πριν γίνετε μνημονιακός- δεν ήταν ψεύτικες. Πολεμάτε εκ των έσω την επικυριαρχία της χώρας και φτάνετε στα άκρα προκειμένου να αποδείξετε τους λάθος χειρισμούς που παραδέχονται από μόνοι τους οι επικυρίαρχοι. Είστε ανείπωτα θαρραλέος!
Χάρη σε σας, είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στο ραδιομέγαρο και να χαϊδέψω τα πλήκτρα του πιάνου του Χατζηδάκη. Να ονειρευτώ στιγμές δημιουργίας κι έμπνευσης.
Σας χρωστάμε μια Μεσογείων χωρίς καυσαέριο. Πλημμυρισμένη από κόσμο που χορεύει τανγκό. Μια Μεσογείων γεμάτη κλασσική μουσική και ψυχωμένα εκτελεσμένο έντεχνο. Αναγνωρίζω πως χωρίς τη δική σας παρέμβαση, δεν θα βιώναμε τόσες μαγικές στιγμές στο προαύλιο της ΕΡΤ. Ούτε ο Φελίνι δεν είχε τόση φαντασία. Σκηνοθέτης έπρεπε να γίνετε. Όχι πιτσαδόρος. (Ποτέ δεν είν' αργά.)
Χάρη σε σας, άνθρωποι  απομονωμένοι κι αποκλεισμένοι ξανανοιώθουν ελπίδα και μαχητικότητα.
Χάρη σε σας, φίλοι που είχαν να βρεθούν χρόνια, αγκαλιάστηκαν κάτω από ομπρέλες και διάχυτη συγκίνηση.
Χάρη σε σας, αναβίωσε η αλληλεγγύη.
Χάρη σε σας, ξεφορτωθήκαμε έστω και για λίγο, την εθνική μας κατάθλιψη.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα.
 

7 σχόλια: