Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η ομορφιά του κόσμου

 Νύχτα 21ης Αυγούστου. Οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανοιχτοί. Για όσους είναι ανοιχτοί κι οι ίδιοι. Ο Λόρκα με τη φωνή του Κατράκη και συνοδεία ανδαλουσιανής κιθάρας ενώνει τη Μεσόγειο. Έτσι κι αλλιώς , τίποτα πραγματικό δεν τη χωρίζει. Το φεγγάρι εκτυφλωτικό στα τηλεσκόπια, μια καλλονή πάνω στα μάρμαρα. Είναι η νύχτα που αναρωτιέσαι. Οι άνθρωποι δεν είναι παρά κουκίδες σε μια ευθεία γραμμή του χρόνου. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να νικήσει το δίδυμο αδερφό του χρόνου, το θάνατο, παρά η ποίηση η γραμμένη σε στίχους, η σκαλισμένη στην πέτρα, η τραγουδισμένη, η αποτυπωμένη σ αυτό το ζευγάρι που φιλιέται στο φεγγαρόφωτο, η άναυδη φύση στη φωτογραφική του δικού μου ποιητή.


Κι εκεί που λες πως χόρτασες την ομορφιά του κόσμου, βγαίνεις στη σιωπή λίγο παραέξω κι όλα ανατρέπονται. Η ποίηση των ανθρώπων δεν είναι παρά μια χλωμή απομίμηση αυτού του ασημένιου χαδιού που ανατριχιάζει στην επιφάνεια της θάλασσας στέλνοντας χαιρετίσματα στη σελήνη.
Οι φωτογραφίες είναι του Λεωνίδα

4 σχόλια:

  1. Γιατί έχετε μόνο αυτές τις 3 επιλογές στις εντυπώσεις;
    Η δική μου είναι "συγκινήθηκα"!
    Όμορφη νύχτα κι απόψε, με μεγάλο λειψό φεγγάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ομορφιά ανοίγει τις καρδιές μας και έτσι μόνο μπορούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά, έτσι μόνο μπορεί να αναβλύσει η αληθινή αγάπη!
    υπέροχες φωτογραφίες, και η επιλογή του τραγουδιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H oμορφιά είναι ο συντομότερος δρόμος προς το Καλό λένε. :)

      Διαγραφή